КМДА Київська міська державна адміністрація


14 травня 2019

ФЕСТИВАЛЬ "ГАЙДАМАКА"

ФЕСТИВАЛЬ "ГАЙДАМАКА"
 
 
З 16 березня по 7 квітня 2019 року відбувся фестиваль "Гайдамака". Організатором фестивалю виступив Департамент молоді та спорту Київської міської державної адміністрації (КМДА) за сприяння Громадської спілки "Центр національно-патріотичного виховання" та Національного університету "Києво-Могилянська академія".
 
Фестиваль "Гайдамака" спрямований на підтримку українського короткого метру та молодих українських режисерів, які створюють короткометражні стрічки, присвячені актуальним темам сучасної України - війні на Сході, національним архетипам в сучасному українському суспільстві, образам, що поєднають для молоді традиції козаків, характерників, мольфарів та сучасних технологій та трендів.
 
Розвиток технологій та гаджетів дав в руки будь-якої молодої людини технічний арсенал, достатній для створення стрічок, що за якістю не поступатимуться рівню міжнародних кіноконкурсів. Тож, головним завданням фестивалю "Гайдамаки" було надати молоді знання та необхідні навички для якісного володіння інструментами та засобами створення короткометражного відео.
 
Протягом фестивалю для його учасників пройшли майстер-класи з майстерності відеооператора, монтажера, режисера, акторської майстерності, створення сценаріїв тощо. У фестивалі "Гайдамака" взяло участь понад 400 учасників - учнів старших класів шкіл Києва та студентів.
 
Фіналом фестивалю "Гайдамака" став концерт гурту "Горизонт подій", що своїм виконанням англомовних та українських пісень викликав щире захоплення усіх глядачів.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.