КМДА Київська міська державна адміністрація


8 липня 2019

Вадим Гутцайт: «12 нагород кияни отримали на Чемпіонаті України з веслування на човнах «Дракон»»

Вадим Гутцайт: «12 нагород кияни отримали на Чемпіонаті України з веслування на човнах «Дракон»»

7 липня в Києві закінчився Чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон». Збірна міста Києва показала блискучий результат і вибороли 5 золотих, 3 срібних і 4 бронзових медалей.


На змаганнях анонсували, що у вересні в Києві пройде Чемпіонат Світу серед клубних команд ICF. Ці змагання є одні з найпрестижніших змагань серед веслувального спорту.


«Веслування на човнах «Дракон» зовсім новий вид спорту для України. Декілька років тому, ми мали лише 2 човна, а зараз, по свій Україні налічується більше 15 тисяч спортсменів з даного виду спорту. Гарним показником є те, що вже 12 вересня в Києві пройде Чемпіонат Світу серед клубних команд ICF. Києв з кожним роком наближається до статусу спортивної столиці Європи. Нам є чим пишатись!» - зауважив голова Департаменту молоді і спорту Вадим Гутцайт.


Чемпіонат Світу серед клубних команд ICF з веслування на човнах дракон пройде в Києві 9-16 вересня. Як повідомляє Федерація веслування на човнах «Дракон», у рамках змагань, для спортсменів що беруть участь відбудеться тренінг 9-11 вересня, а самі змагання триватимуть 12-15 вересня.

Варто зазначити, минулого року команда з Києва на Чепміонаті Європи зайняла друге загальнокомандне місце і виграла 27 золотих, 17 срібних, 5 бронзових нагород.

Веслування на човнах «Дракон» це видовищний вид спорту. Спортсмени веслують на двадцятимісному каное, з головою дракона і хвостом. Попереду сидить барабанщик, який б'є у великий барабан, задаючи ритм веслярам. Історія цього виду спорту почалася більше 2000 років тому в Китаї.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.