Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)
офіційний вебпортал

Мовомарафон «Переходь на українську» та фестиваль до 30-ї річниці Незалежності

Опубліковано 16 вересня 2021 року о 12:09

Запрошуємо долучитися до проєкту Ініціативи «Навчай українською» та громадської організації Українська гуманітарна платформа до 30-річчя Незалежності: 30-денний Мовомаратон та Фестиваль до 30-ї річниці Незалежності України з метою зробити українську мову популярною серед дітей, батьків та викладачів гуртків, щоб українську мову сприймали як модну, сучасну, мову можливостей та фактор, який об’єднує всю країну і робить нас унікальними в цьому світі.

Під час проєкту тисячі людей з різних міст України протягом 30 днів будуть проходити мовний онлайн маратон, під час якого отримають мотивацію, знання, навички, познайомляться з сучасною українською культурою, щоб подолати мовний бар’єр та перейти на українську мову до річниці Незалежності України.

Кульмінацією стане Фестиваль для батьків, дітей та викладачів позашкілля із "ярмарком” гуртків, майстер-класами для дітей, дискусійними студіями із зірковими промовцями (амбасадорами Ініціативи є телеведучі Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, співак Тарас Тополя, шоумен Юрій Кондратюк, спортсмени Станіслав Горуна та Сергій Стаховський) та представників дитячо-юнацьких центрів, які активно брали участь у наших попередніх челенджах - “Штурм” та “Лідер” із міста Дніпро та ін.)

Завдяки цьому гуртки з українською мовою навчання отримають промоцію та нових учнів, учасники заходу відчують себе частиною спільноти однодумців, містяни, що долучаться до фестивалю чи побачать у ЗМІ отримають надих спілкуватись українською. Захід вплине на становлення української ідентичності, популяризацію української мови та залучення широкої авдиторії з кількох регіонів України. Проєкт сприятиме створенню цілісного національного мовно-культурного простору, стійкості його до зовнішнього втручання та сталої роботи з розвитку української мови.

Фестиваль триватиме один день. Дата проведення: 19 вересня 2021 року.

Під час Фестивалю буде задіяно кілька майданчиків. Орієнтовне місце проведення фестивалю Володимирська гірка (від пам'ятника Володимира Хрестителя до Андріївської церкви):

1. Майданчик для імпровізованих вистав та перфомансів, ігрових програм із залученням у дійство глядачів + Форум з популяризації мови для батьків за участю лідерів громадської думки.

2. Школа блогерів – workshops з блогерами та стрімерами.

3. Представлення гуртків сучасного рукоділля (хендмейд) – простір зі столиками, де під керівництвом майстрів можна зробити сувеніри власноруч. На цьому ж майданчику робототехніка та конструювання. Сімейна ігротека – майданчик з іграми, що передбачають використання навичок мови для виконання ігрових завдань, настільні ігри. Лінгва-квест – ігровий майданчик-атракціон із виконанням певних завдань із вербальними головоломками.

4. Дансинг – майстер-класи та імпровізовані танці у сучасній хореографії. Макс 30 осіб одночасно(сцена з накриттям 8 на 6)

5. Кавер-фест – клуб виконавців українських популярних пісень. Проведення танцювального флешмобу між кількома містами(Київ, Дніпро, Запоріжжя – максимум 200 учасників).

6. Спорт, скаутинг та патріотичне виховання.

 

Детальна інформація на сторінках:

https://speak-ukrainian.org.ua/

Facebook

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux